Dieva uguns un vējš

Šo sestdien adventistu Limbažu draudzē viesojās Ernests Treijs ar ģimeni no Jelgavas draudzes. Pirms vairākiem gadiem Ernests mūsu draudzē pavadīja kopdziesmas. Arī tagad viņš uz klavierēm spēlēja kopdziesmas un dievkalpojuma otrajā daļā solo dziesmu pie klavierēm.

Mācītājs G.Bukalders aicināja padomāt par Svētā Gara ietekmi mūsu dzīvē, kā Dieva Gars paver jaunu iespēju durvis, ka spējam piedot pāri darījumus, sāpinājumus, spējam atjaunot labas attiecības un atkal dzīvot ar glābšanas cerību.

Dieva uguns un vējš

Pirms Vasarsvētku diena bija noslēgusies, draudze bija izaugusi no 120 līdz 3000. Kautrīgie bija kļuvuši drosmīgi, bailīgie bija kļuvuši enerģiski. Mācekļi, kas pirms dažām dienām vēl domāja, kā dzīvot tālāk pēc Jēzus krustā sišanas, tagad atklāja spējas, kuras tiem nekad iepriekš nebija bijušas. Kad viņi atvēra muti, lai runātu, tad caur viņiem runāja it kā pats Jēzus. Kad viņi uzlika rokas slimiem, lai dziedinātu, tad tas bija tā it kā Jēzus to darīja ar viņu rokām. Viņi piedzīvoja kā Dievs caur viņiem darīja to, ko vienīgi Jēzus spēja darīt.

Gaiss, ko elpojam, katrs elpas vilciens, ir Dieva dots brīdis, tā ir Dieva dāvana mums. Mēs to varam saukt par gaisu vai arī par Dieva Garu vai Viņa dzīvības elpu. Bībelē ebreju valodā tas ir viens un tas pats vārds. Kā mēs to saskatām, tam ir nozīme, jo tas sasilda un piepilda mūsu dzīvi. Dievs apsola mūs piepildīt ar svaigu Dieva vēju (jeb Dieva Garu) un nolikt uz mūsu galvām uguns mēli, kas simbolizē Dieva klātbūtni, dodot mums pareizos vārdus īstajā brīdī, lai mēs varētu liecināt par Jēzu Kristu un Viņa valstību. Tā mēs varam sākt iepazīt Svētā Gara evaņģēliju, piepildījumu ar Svēto Garu, un tad redzēsim, kas notiks tālāk.

Kategorijas: Dievkalpojumi, Svētrunas, Ziņas. Ielieciet grāmatzīmi permalink.