“Vienmēr uzticīgs” – CM nometne 2017


Atkal ir vasara un tas nozīmē, ka klāt arī nometņu laiks. Arī šogad mūsu draudzes Ceļa meklētāju klubs “Limbažu sargi” tā direktores Lienes Loginas – Kurpnieces vadībā piedalījās Ceļa meklētāju nometnē. Tā šogad otro gadu pēc kārtas norisinājās lielā pļavā mežu ielokā Stalbes pagastā.

Lielā rosība nometnes teritorijā sākās aizvadītajā svētdienā, 9. jūlijā, kad no Latvijas malu malām sabrauca nometnes dalībnieki. Visu dienu tika būvētas koka konstrukcijas, lai ierīkotu virtuves, dušas, pārtikas glabātavas, telti, kurā pusdienot un darboties nodarbībās. Tika ierīkotas arī ugunskura vietas, kur vakaros kluba dalībniekiem sildīties un būt kopā, pārrunājot dienas iespaidus pie tējas tases un dziedot dziesmas.

“Limbažu sargi” šogad mitinājās vienā teritorijā ar Valkas Ceļa meklētāju klubu “Valkas vilki” un Saulkrastu klubu “Saulainie krasti”. Septiņas dienas ilgā nometne bija aktivitātēm piepildīta. Tās laikā bērni un jaunieši piedalījās dažādās nodarbībās – par bitēm, par mūziku, zivīm, gara augļiem, putniem. Bērni apguva reportiera iemaņas, mācījās par visumu un veidoja bilžu grāmatu.

Katru rītu rīta vingrošanu vadīja Valkas kluba direktors un profesionāls fizioterapeits Mikus Mezītis. Savukārt balsīm locīties nošu ritmos palīdzēja diriģents un nometnes slavēšanas daļas vadītājs Mārtiņš Subatovičs. Par gardām brokastīm, pusdienām un vakariņām visu trīs klubu dalībniekiem rūpējās Solvita Mezīte.

Šogad katru vakaru lielās sanāksmes laikā dalībnieki vēroja Ingas Šļakotas iestudētās izrādes “Daniela noslēpumi” sērijas. Galvenais runātājs šogad bija Roberto Gonsaless. Pēc bērnu ovācijām gaidot viņu uz skatuves, šķiet, ka visiem patika viņa uzrunas.

Ceturtdiena nometnē bija lielā pārgājienu diena. Piedzīvojumu meklētāju pārgājiena maršruts bija ~5 kilometri, Ceļa meklētājiem ~15 km. Spēcīgā lietus dēļ daļa pārgājienu beidza, izejot vien pāris kontrolpunktus.

Piektdienas vakarā savukārt bija kristības tuvējā ezerā. Sestdienas rītā bija lielā sanāksme kā dievkalpojums ar daudziem skaistiem un skanīgiem priekšnesumiem un uzrunu. Pēc tam bija dažādas aktivitātes un vakarā bija nometnes noslēguma ceremonija, kurā vērojām izrādes pēdējo sēriju, klausījāmies uzrunu un pateicības vārdus nometnes organizatoru komandai.

Kas patika dalībniekiem?

Laura: “Nometne bija ļoti, ļoti forša. Es iepazinu daudz jaunus cilvēkus un iepazinu tuvāk Dievu. Nodarbības arī bija ļoti foršas. Ļoti ceru, ka nākamgad atkal varēšu braukt!”

Arī Sārai nometne ļoti patika. Viņa par nometni saka: “Iepazinu jaunus cilvēkus un satiku draugus. Bija ļoti, ļoti forši. Interesantas un foršas nodarbības. Mācītāja runas bija interesantas, tās man iemācīja ko jaunu. Un ēdiens bija lielisks.”

Limbažu CM kluba vadītāja Liene teic tā: “Pateicos Dievam par skaistāko nometni. Esmu laimīga, ka bērni caur rīta Bībeles nodarbībām, mācītāja uzrunām un uzvedumu varēja vairāk iepazīt Vareno Dievu un mīlošo Debesu Tēvu un uzticamo Draugu Jēzu. Milzīgs prieks bija par komandu un atsaucīgiem vecākiem, bez kuriem es nespēju iedomāties nevienu dienu nometnē. Mani ļoti sasilda doma, ka Debesīs nometne nekad nebeigsies.”

Uz tikšanos nākamajā nometnē! 🙂

Nometnes atklāšana

Limbažu sargi

 

Kategorijas: Ceļu Meklētāji, Pasākumi, Ziņas. Ielieciet grāmatzīmi permalink.