Domājot par draudzes kalpošanas darbu

Svētdien, 15. februārī, draudzes telpās pulcējās draudzes kalpošanas nodaļu vadītāji, lai kopā ar mācītāju pārrunātu kalpošanas nodaļu darba plānus šim gadam.

Vispirms aplūkojām 7 veiksmīgu cilvēku paradumus, kas minēti S. Koveja grāmatā “Ļoti veiksmīgu cilvēku 7 paradumi”. Tas rosināja pārdomāt mūsu prioritātes gan savā dzīvē, gan draudzes stratēģijā. Kāpēc mēs kā draudze ik nedēļas Dieva svētajā dienā pulcējamies uz dievkalpojumu? Un vai tas ir viss? Kas mums kā draudzei vēl ir jādara šajā vietā, sabiedrībā un laikā?

sinergija

Vispirms centāmies atbildēt uz jautājumiem, kas saistīti ar vietējās draudzes pastāvēšanas mērķi, tad domājām par katras kalpošanas nodaļas pastāvēšanas mērķi un tās iederību kopējā draudzes kalpošanas darbā. Lai katrai kalpošanas nodaļai būtu skaidrība par kopējo mērķi un tās konkrēto lomu kopējā mērķa sasniegšanā. Tad domājām par 3–4 konkrētiem projektiem katrs savā kalpošanas jomā un beigās izvēlējāmies kādu citu kalpošanas nodaļu un centāmies uzrakstīt 5–10 idejas attiecīgās kalpošanas nodaļas vadītājam. Bieži vien 2 galvas ir gudrākas par vienu.

Priecēja vadītāju ieinteresētība savas kalpošanas darba uzlabošanā. Vadītāji nolēma tikties regulāri ik mēnesi, lai apspriestu savu kalpošanas nodaļu darbu un meklētu veidus, kā visi varam darboties kopā arī ārpus savu nodaļu ietvariem kopējo mērķu virzienā. Lai Dievs svētī šo apņēmību!

Kategorijas: Mācītāja viedoklis, Pasākumi, Ziņas. Ielieciet grāmatzīmi permalink.