“Mūs mīlēji tu, nesaudzējot sevi. Paldies par visu, visu, māt!”

Skaistā un siltā sestdienas rītā, 8. maijā, mūsu draudzē bija īpašs dievkalpojums — veltīts Mātes dienai. Tas bija arī bērnu svētīšanas dievkalpojums.

Mācītājs Guntis Bukalders šai dienai bija izraudzījies rakstvietu no Apustuļu darbu 16. nodaļas par purpura pārdevēju Lidiju. “Man šķiet, ka Bībelē pieminētajā Lidijā daudzas mūsdienu sievietes var saskatīt sevi,” teica mācītājs. “Bībelē teikts, ka viņa tirgoja purpuru — tās bija luksus preces Romas aristokrātijai. Lidijai bija savs bizness, viņai piederēja pašai savs nams, kas tā laika patriarhālajā sabiedrībā bija retums. Tekstā nekur nav pieminēts viņas vīrs vai vecāki, tātad viņa pati bija ģimenes galva, kas viena pati svešā pilsētā audzināja bērnus. Tieši šī iemesla dēļ ir interesanti palūkoties uz šīs sievietes ceļu pretim Dievam. Sabatā viņa devās uz upmalu, lai kopā ar citām sievietēm dalītos dievatziņā un lūgtu. Cik var saprast, tajā pilsētā nebija 10 jūdu vīriešu, lai nodibinātu sinagogu, un šādā situācijā viņas apņēmība ir apbrīnas vērta. Dieva Gars atvēra viņas sirdi Ap.Pāvila sludinātajam evaņģēlijam un viņa kļuva par pirmo kristieti Eiropā un kopā ar Filipu draudzi par vienīgajiem Pāvila finansiālajiem atbalstītājiem Eiropā. (Fil. 4:15)”

Draudzes bērni bija sagatavojuši skaistas apsveikuma kartiņas un ziedus ne tikai savām, bet arī citām māmiņām. Bērnu skolotāja Māra kopā ar Lauru un Raimondu iepriecināja klātesošos ar skaistu dzejoli.

Klausījāmies Gitas dzejas uzvedumu “Veltījums mātei” ģitāras skaņu pavadījumā.

“Mīļā māte… Viņa nekad neuzklausīja citu argumentus, nekad neļāva loģiskai domai bremzēt sirds impulsus.

Pa māju viņa staigāja dziedādama, un viņas balss joprojām skanēja meitenīgi. Untumaina, neaprēķināma, netaktiska, stūrgalvīga, neapdomīga un… bezgala mīļa.” (Moriss Vigins)

Pēc dievkalpojuma bija sadraudzības brīži pie garšīga kliņģera un tējas.

Kategorijas: Dievkalpojumi, Pasākumi, Svētki, Ziņas. Ielieciet grāmatzīmi permalink.