Mātes dienu sagaidot…

Mūsu, adventistu Limbažu draudzē, atkal bija sirsnīgs dievkalpojums. Šoreiz to veltījām Mātes dienai, kas ir šodien, 10. maijā.

Dievkalpojumā klausījāmies svētrunu, ko mācītājs bija sagatavojis par mātes lomu ģimenē un bērnu audzināšanā. Kā piemēru mācītājs minēja Timoteja vecākus:

“Es ilgojos redzēt tevi, atcerēdamies tavas asaras, lai es taptu pilns prieka, un pieminu tavu neliekuļoto ticību, kas papriekš mita tavā vecāmātē Loidā un tavā mātē Eunikā, bet es esmu pārliecināts – mīt arī tevī.” (2.Tim. 2:4–5) Interesanti, ka Ap. Pāvils piemin nevis Timoteja tēvu vai vectēvu sava darba kolēģa ticības audzināšanā, bet tieši vecmāti un māti.

Varam pieminēt arī Mozus māti, kura nepadevās faraona izdotajam nāves spriedumam visiem ebreju zēniem un centās izglābt savu bērnu. Šīs mātes neatlaidībai bija brīnišķīgs rezultāts — Dievs nokārtoja, ka viņai maksāja par bērna audzināšanu ģimene, kura izdeva pavēli noslīcināt visus ebreju zēnus, un pēc vairākiem gadiem ar Mozu Dieva atbrīvoja ebreju tautu no verdzības Ēģiptē un šīs faraona ģimenes pēctecis pats noslīka Sarkanajā jūrā, dzīdamies pakaļ no verdzības atbrīvotajiem ebrejiem. Tā piepildās Dieva bauslis “Es, Tas Kungs, tavs Dievs, esmu dusmīgs Dievs, kas tēvu grēkus pie bērniem piemeklē līdz trešam un ceturtam augumam tiem, kas Mani ienīst, un dara žēlastību līdz tūkstošajam augumam tiem, kas Mani mīl un tur Manus baušļus.” (2.Moz. 20:5–6).

Tāpēc tik svarīgi ievērot Dieva bausli par vecāku godāšanu: “Godini savu tēvu un savu māti, lai tu ilgi dzīvotu tanī zemē, ko Tas Kungs, tavs Dievs, tev dod.” (2.Moz. 20:12). Mūsdienās tas ir pagrūti, jo filmās un masu mēdijos tiek propagandēts jaunu cilvēku kults, un jādara viss iespējamais, lai tikai neizskatītos vecs. Bet Dievs skatās uz mūsu savstarpējām attiecībām. Lai vecāki piedod bērniem un bērni vecākiem par kļūdām, ko tie pieļāvuši, lai Dievs var dziedināt šīs attiecības un vienot visus savus bērnus mīlošā ģimenē un draudzē.

Pēc svētrunas dzirdējām divus skaņdarbus – vienu pianistes Tabitas izpildījumā, otru skaņdarbu ģitārai atskaņoja Ieva. Tad ar ziediem sveicām draudzes māmiņas.
Dievkalpojumu beidzām ar kopīgu dziesmu “Dieva svētība lai katru dien’ tevi pavada ceļā arvien…”

Šeit dažas fotogrāfijas no māmiņu apsveikšanas:

Kategorijas: Dievkalpojumi, Pasākumi, Svētki, Svētrunas, Ziņas. Ielieciet grāmatzīmi permalink.