Dievs un dziesma vieno…

22. novembrī, Rīgā notika jau 6. Vislatvijas adventistu jauniešu dziesmu dievkalpojums, tā devīze “Aiz Tevis Var Ēnā Redzēt Tēva Sirdi”, īsāk — “Atvērts”.

Ar priekšnesumiem iepriecināja jaunieši no Ventspils, Talsiem, Daugavpils, Mazsalacas, Rūjienas, Rīgas un Valkas.

Dievkalpojuma sākumā dziedāja diriģenta Mārtiņa Subatoviča diriģētais jauniešu kopkoris. Tad pasākuma vadītāji Elīze un Jānis atgādināja par iepriekšējiem jauniešu koncertiem. Šo pasākumu cikls sākās pirms diviem gadiem, 2006. gadā. Lūk, dažu iepriekšējo dziesmu dievkalpojumu tēmas:

Ceturto koncertu vadīja Inga un Dāvis Priedes no Rūjienas, tā nosaukums bija „Pacel klausuli!” Šajā koncertā viņi uzstājās ar diviem priekšnesumiem. Jaunieši rādīja teātrīti par tēmu “Pacel klausuli!” un kopā ar pianistu Māri Žagaru melodeklamāciju “Dzīvības maize”.

Savukārt iepriekšējā, piektā, dievkalpojuma vadītāji bija Dita Kleimane un Edgars Zaikovskis, toreiz devīze bija “Debesu čuksti”. Dziedāja arī M. Subatoviča vadītais jauniešu koris “Gaismas ceļā”, koncertmeistare Elīna Gaile. Ar dziesmām iepriecināja puišu kvintets no Rīgas un jaunieši no Korintas draudzes.

Šajā jauniešu svētku dievkalpojuma noslēgumā dalībniekus uzrunāja adventistu Latvijas draudžu Savienības bīskaps Viesturs Reķis. Bīskaps sacīja, ka mēs esam Dieva ēna un mums jāatver savas sirdis, lai citi var redzēt Dieva darbus.

Kas patika jauniešiem? Ieva Rudzīte, soliste no Rūjienas, sacīja, ka viņai patika viss, bet īpaši tas, kā Dievs vadīja viņas rokas spēlējot. Ievai īpaši patika dziesma “Krustceles”, ko izpildīja kopkoris un Daina Ābola no Talsiem.

Edītei Ziltekai no Rūjienas patika “Krustceles” un kopkoris, patika arī Līvas Zilgalves sacerētā dziesma, protams, arī koris, kurā Ieva arī dziedāja.

Tika vākti arī ziedojumi jauniešu nodaļas darbībai un pasākumu organizēšanai.

Man pašai patika Dieva klātbūtne un īpašā atmosfēra, kas valdīja koncerta laikā. Bija liels prieks satikties ar sen neredzētiem draugiem un jauniešiem no citām Latvijas draudzēm. Patika arī kopkora un Dainas dziedātā dziesma “Trīs vārdi”. Paldies organizatoriem, koncerta vadītājiem un, pats galvenais, Dievam par skaistu un jauku pasākumu!

Kategorijas: Jaunieši, Pasākumi, Ziņas. Ielieciet grāmatzīmi permalink.