Pārdomas par Jāņa evanģēlija 21.nodaļu

Mazliet pelēcīgi miglainā 15. februāra rītā pulcējāmies uz dievkalpojumu, lai kopā ieklausītos Dieva Vārdā un dziesmās slavētu Dievu. Šodien pie mums Limbažu draudzē ciemojās mācītājs Guntis Bukalders. Viņš svētrunai bija izvēlējies Jāņa evaņģēlija 21. nodaļu, kas ir kā pielikums Jāņa evaņģēlijam.

Kopā lasot 21. nodaļu, pārdomājām ko nozīmēja Jēzus augšāmcelšanās viņa mācekļiem Pēterim un Jānim, kad pirmais bija aizliedzis Kristu trīs reizes pēc kārtas, bet par otro bija izplatījušās baumas, ka viņš nemirs līdz Kristus otrai atnākšanai. Kristus augšāmcelšanās izmainīja visu viņu turpmāko dzīvi. Līdz šim viņi vienmēr visur bija bijuši kopā, bet pēc Kristus augšāmcelšanās viņu ceļi šķīrās, Kristus aicināja Pēteri sekot viņam, kļūt par Labā Gana mācekli “avju” aprūpē un neuztraukties par to, kas būs ar Jāni, ko Kristus viņam uzticējis darīt.

Otrkārt, aplūkojām, ko Kristus augšāmcelšanās nozīmēja pārējiem mācekļiem. Visu nakti viņi bija jūrā zvejojuši, bet neko nebija noķēruši. Viņiem bija jāatzīst sava neveiksme, jāieklausās Kristus sniegtajā padomā un tad jārīkojas saskaņā ar to. Rezultātā loms bija tik liels, ka pietika ne tikai 8 vīru brokastīm, bet arī pārdošanai.

Visbeidzot pārdomājām, ko Kristus augšāmcelšanās nozīmē mums personīgi. Ieklausoties Jēzus sarunā ar Pēteri, bija jāsecina, ka tas nozīmē parakstīties uz Kristus plānu mūsu dzīvei, kur dzīves plāna lapa būtībā ir tukša. “Tikai parakstot šādu dokumentu,” teica mācītājs, “mēs praktiskā veidā atzīstam Jēzu par savas dzīves Kungu.”

Šī bija priecīga atkalsatikšanās ar mācītāju Gunti, kurš tagad kalpo Smiltenes un Strenču draudzē. Pēc dievkalpojuma baudījām gardu mielastu.

Kategorijas: Dievkalpojumi, Mācītāja viedoklis, Svētrunas, Ziņas. Ielieciet grāmatzīmi permalink.